Brickenburg Structores in Terra Siculorum

Diebus LEGO® Hobby
2018.06.23 – 08.12.

A Brickenburg Egyesület 2008-ban kezdte el tevékenységét, és 2009 elejétől működik jogi személyiséggel rendelkező független civil szervezetként, székhelye Kolozsvár, Erdély, Románia.
A Brickenburg Egyesület tevékenységeinek megalapozását és végzését meghatározó irányelvek:

  • Kölcsönös tisztelet és a tagok közös erőfeszítése egy képzett és igazságos közösség fejlesztése érdekében
  • A meghatározott szabályok és a vállalt kötelezettségek betartása
  • Politikai, vallásos, vagy erőszakot és fanatizmus pártoló tevékenységektől való mentesülés
  • A Brickenburg közösség tagjainak valós ismerete (a közösségnek nem lehet tagja egy virtuális entitás, csak legalább egy tag által ismert személy)
  • A Brickenburg közösség tagjainak szerepvállalása a céljainak elérését segítő problémák megoldásában
  • Kapcsolatok építése és együttműködés olyan partnerekkel, amelyek megértik és tisztelik azon elveket, amelyek szerveződik az Egyesület

A fő érdeklődési körünk a LEGO hobby képzetének valós kifejlesztése Romániában és a környező országokban, beleértve a LEGO rendszer kulturális és képzési eszközként való népszerűsítését, amely a nyújtott lehetőségek és minőség által örömet tud szerezni több generáció használóinak.
Ezen cél elérése érdekében különféle kiállításokat szervezünk főként urbánus, fantasztikus és űr témában. Ugyanakkor, szervezett közösségek irányítása és segítése révén, valamint különféle egyesületek és intézményekkel való együttműködés által erőfeszítéseket teszünk a hobby kifejlesztéséhez hozzájáruló tevékenységek segítésére.
A Brickenburg Egyesület a legmagasabb szinten elismert LEGO felhasználói csoport (Recognized LEGO® User Group) regionális/globális jelentőségű és nagyköveti szerepű.