Brickenburg Structores in Terra Siculorum

Diebus LEGO® Hobby
23.06. – 12.08.2018.

Asociatia Brickenburg și-a început activitatea în anul 2008 și s-a constituit ca Organizatie Non Profit independentă cu personalitate juridica, la începutul anului 2009, având sediul în Cluj-Napoca, Transilvania, Romania.
Principiile care stau la baza constituirii si desfășurării activităților Asociației Brickenburg sunt:

  • Respectul reciproc si efortul comun al membrilor pentru dezvoltarea unei comunități educate si echitabile
  • Respectarea regulilor convenite şi a angajamentelor luate
  • Neangajarea în activităţi politice, religioase ori care promovează fanatismul sau violenţa
  • Cunoaşterea reală a membrilor comunității Brickenburg (nu poate fi membră a comunității o identitate virtuala, ci doar o persoana cunoscuta cel puțin de alt membru)
  • Implicarea reală a membrilor comunități Brickenburg în rezolvarea problemelor care ţin de atingerea scopurilor acesteia
  • Stabilirea de contacte şi colaborarea cu diverşi parteneri de activităţi care înţeleg să respecte principiile după care Asociația se ghidează.

Zona noastră principală de interes o constituie crearea unei percepții reale asupra hobby-ului LEGO în România și în țările din apropiere, inclusiv promovarea cunoașterii sistemului LEGO ca un instrument cultural și educativ, care este în măsură să aducă bucurii unor întregi generații de utilizatori prin calitatea și posibilitățile pe care le oferă.
În vederea atingerii acestui scop, organizăm diferite expoziții cu subiecte orientate în principal spre teme urbane, fantastice și spațiale. În același timp depunem eforturi în acțiuni de sprijinire a dezvoltării hobby-ului prin coordonarea și susținerea unor comunități organizate, precum și prin cooperarea cu diverse asociații și instituții.
Asociatia Brickenburg este RLUG (Recognized LEGO® User Group) de cel mai înalt nivel, de importanță regională/globală și este reprezentată la nivel de ambasador.