COLL[AGE]

Galeria de Artă

Benedek Levente, artist plastic. Este de zece ani graficianul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și al Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara (TESZT). Ultima sa expoziție a avut loc în urmă cu nouă ani. Colecționează de cincisprezece ani afișe, flyere, brățări, stickere, fotografii, bilete de teatru și de concert. Toate amintirile tipărite care îi ies în cale și cu care are o anumită legătură. În ultimul an și jumătate le-a folosit pentru a crea colaje.
COLL[AGE] reprezintă o amprentă a procesării memoriei personale. Procesul de colectare, sortare, rearanjare, asamblare și înrămare nu se termină niciodată, ci poate fi doar întrerupt. Potrivit unui studiu, diferitele rețele ale sistemului nervos nu stochează amintiri complete, ci fragmente și frânturi de informații, memoria propriu-zisă fiind creată doar în momentul evocării. În consecință, deși amintirile noastre nu sunt deloc reale, totuși le evocăm iar și iar.

Toată lumea colecţionează ceva: afișe, pliante, brățări, timbre, fotografii sau alte amintiri pe bază de hârtie. Levente Benedek îi invită pe participanți să aducă propria lor colecție de astfel de amintiri și să realizeze propriile colaje împreună cu piese din colecția artistului, pe care le pot lua și acasă.
Un atelier de confecționare a colajului poate fi perceput ca mai multe lucruri: un joc comun, o procesare colectivă a memoriei sau chiar o terapie de grup.
Data şi locaţia: 26–27 septembrie 2019, 10:00–16:00, Galeria de Artă.