Családi délelőtt

A Haáz Rezső Múzeum Egy csésze művészet címmel útjára indított programsorozatának keretében 2011. március 26-án (szombaton) CSALÁDI DÉLELŐTtöt tart, amelyre szeretettel várjuk Önt és kedves családját. Ennek során mindkét időszaki kiállításunkhoz (A fekete leves és Március 15 az erdélyi képzőművészetben) kínálunk játékos foglalkozást a gyerekeknek, amíg a szülők zavartalanul megtekinthetik a tárlatokat.

A foglalkozások programja:
  • 09:00 → A mi hőseink: játékos történelemóra az 1848–49-es forradalomra emlékezve a Március 15  az erdélyi képzőművészetben című kiállításon.
  • 10:00 → A kávé diadala: ismerkedés a kávébab feldolgozásával, fogyasztási módjaival és a kávé történetével A fekete leves című kiállításon.
  • 11:00 → A mi hőseink: játékos történelemóra az 1848–49-es forradalomra emlékezve a Március 15  az erdélyi képzőművészetben című kiállításon.
  • 12:00 → A kávé diadala: ismerkedés a kávébab feldolgozásával, fogyasztási módjaival és a kávé történetével A című kiállításon.
  • a program MARATONI RAJZOLÁSsal zárul, amelynek során a gyerekek rajzban fejezhetik ki az órán elsajátítottakat, a foglalkozás során szerzett élményeiket, a kiállításhoz és a programhoz fűződő gondolataikat.

A múzeumpedagógiai programok díja 2,5 lej.
           
A program részét képezi a székelyföldi múzeumok, a Julius Meinl és a transindex.ro által szervezett novellapályázat nyilvános eredményhirdetése és díjkiosztója 11 órakor, amelyre vendégül látjuk a partnerek képviselőit. Ennek keretében egy (székelyudvarhelyi gyűjtő tulajdonát képező) XIX. századi lombik kávéfőzővel készített csésze kávéval látjuk vendégül meghívottjainkat.

A Museum Café-ban az Otthonom a kávéház című többrészes kultúrtörténeti dokumentumfilm folyamatos vetésére kerül sor.

A múzeumba látogatóknak páratlan élményben lesz részük, hiszen az udvaron újra megtekinthetők lesznek a székely történelmi zászlók, amelyeket a Székely Címer- Pecsét és Zászlótörténeti Munkacsoport kutatásai alapján rekonstruáltak.