KARÁCSONYI KÉPESLAP

 

KARÁCSONYI KÉPESLAP
– eredményhirdetés –

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum eredeti és egyedi művészi kivitelezésű karácsonyi üdvözlőlapok készítésére ösztönző felhívása kezdetben kevés érdeklődésre tartott számot, de a határidő közeledtével egyre több munkát juttattak el a múzeumba.
Összesen 63 darab egyedi ízlést és kivitelezési módot tükröző képeslapot értékelt a zsűri (Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, Veres Péter a Képtár vezetője és Róth András Lajos a Tudományos Könyvtára őre). Az előzetesen tervezett két kategória helyett három csoportba sorolva díjazták az alkotásokat. A Palló Imre Művészeti Szakközépiskola V–VIII. és X–XII. osztályaiból beérkező képeslapokat külön értékelték. A gimnazisták közül DEÁK VIVIENN (VII. B. oszt.) munkáját, a líceumi osztályok diákjai közül pedig ORBÁN NÓRA (XII. B. oszt.) képeslapját díjazták. A képzőművészek és iparművészek munkái közül BALATONI KLÁRA (az Egyesült Államokban élő) iparművész munkáját díjazták a zsűri tagja, s egyben az Ő képeslapját választották a múzeum jövő évi ünnepi képeslapjaként. A díjazottak 50 lejes könyvvásárlási utalványt nyertek, amelyet a Bagolyvár könyves üzletben válhatnak ki.
A beérkezett munkákból egy kis kamarakiállítás tekinthető meg (díjmentesen) a múzeum időszakos kiállítótermében. Szívesen várjuk az érdeklődőket december 30-ig.