MALÉV, Aeroportul Ferihegy, Sectorul 18

Pentru locuitorii din Pestszentlőrinc-Pestszentimre, cel de-al 18-lea sector al Budapestei, capitala Ungariei, Aeroportul Internațional constituie în același timp un sentiment de viață dar și un punct de orientare. Este un loc de muncă și o sursă de zgomot, un factor determinant al vieții noastre.
Construcția aeroportului începută în 1940, a fost folosită ca aeroport militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar după finalizarea clădirii de trafic aerian, începută în 1942, și după reconstrucția întregului aeroport din 1950, a devenit centrul emblematic al aviației civile maghiare, situat la „Ferihegy” (prescurtat BUD, iar de câțiva ani aeroportul poartă numele compozitorului Ferenc Liszt).
Când a fost construit aeroportul, Pestszentlőrinc era încă un oraș independent lângă Budapesta, dar în 1950, la deschiderea aeroportului, comasat cu orașul vecin Pestszentimre, a devenit al 18-lea sector al capitalei. Din capitală aeroportul poate fi accesat cel mai ușor și cel mai rapid prin intermediul arterelor rutiere principale ale sectorului. Din 1952 în acest sector își desfășoară și activitatea Observatorul Central al Serviciului Național de Meteorologie deservând aeroportul.
Clădirea Terminalului 1, formând un avion, este acum un monument istoric. De când a fost construit, aeroportul a trecut prin extinderi semnificative. În anii 1980 a fost inaugurat Terminalul 2 cu cea de a doua pistă, centrul de control și noul terminal de pasageri. În ultimele decenii, acesta din urmă a fost extins în mod semnificativ pentru a face față traficului de pasageri în continuă creștere.
Aeroportul dispune de propriile servicii de pompieri și de poliție. Pe lângă traficul de pasageri și de marfă, aeroportul are o serie de companii de servicii, inclusiv o bază tehnică pentru întreținerea aeronavelor.
Aeroportul Internațional Ferihegy a fost sediul central al Malév, iar compania a operat aeroportul însuși de la înființarea sa din 1954 până în 1973.
Malév, compania aeriană națională maghiară, este și azi un concept, o bucată de sentiment național prin imaginea sa distinctivă, prin coloritul avioanelor, prin uniformele folosite. Din gama largă de produse cu marca și logo-ul companiei, obiecte și documente, cadouri publicitare și accesorii de bord, se mai regăsesc încă câte una sau chiar mai multe în majoritatea locuințelor maghiare.
Malév, locul de muncă a multor localnici, a angajat 2.600 de persoane în 2010 și a transportat 3 milioane de pasageri în acel an. A fost cea mai longevivă companie din aviația civilă maghiară. A fi membru al echipajelor sale de zbor special pregătite: piloți și însoțitori de bord, sau al echipajului de la sol, este o experiență de viață definitorie, până în ziua de azi.
La 3 februarie 2012, toată lumea a fost șocată de vestea falimentului companiei aeriene maghiare Malév. Predecesorul Muzeului Lajos Tomory a colecționat încă de la început amintiri de la Malév și de la aeroport, dar, după faliment, multe persoane ne-au oferit obiectele și documentele lor. Din 2013, prezentăm în mod regulat acest material de aviație în diverse expoziții. Din 2016, avem o expoziție în skansen-ul aeroportului, în Aeropark, în prezent într-una dintre fuselajele unui avion. Începând din 2018, materialul Malév este expus permanent în depozitul vizual al muzeului pe tot parcursul anului, dar producem în mod regulat și expoziții itinerante și temporare.