MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívjuk 2011. július 7-én, csütörtökön 17 órára a Haáz Rezső Múzeum Képtárában tartandó folyóirat-bemutatóra.

Az European Design Awards Magazin kategóriájának bronzérmes folyóiratát, a Múzeumcafé-t bemutatja a lap főszerkesztője: Martos Gábor

 

A bemutatón jelen lesznek a főszerkesztő társaságában, a lap képszerkesztője és fotósa Dezső Tamás és lapigazgatója és szerkesztője Lévay Zoltán.

Májusban nemzetközi dizájnhetet rendeztek Litvánia fővárosában, Vilniusban, ennek keretében adták át az European Design Awards díjait. Magazin kategóriában a beküldött negyven pályázat közül a zsűri döntése alapján a bronzérmet a Budapesten 2007 őszétől megjelenő – nem mindennapi formatervezésű – Múzeumcafé-nak ítélték. A folyóirat a múzeumok világát bemutató, problémafelvető elemző cikkei mellett, és színes, érdekes hírei mellett igényes fotóillusztrációival, minőségi nyomdatechnikájával tűnik ki. A Múzeumcafé rendszeresen tudósít a határon túli magyar múzeumok világáról, köztük a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum eseményeiről is. Az utóbbi időben közöltek már részletes cikket a Mária-tisztelet Erdélyben című egyházművészeti kiállításról, valamint a Bronzkori népek és vizigótok Székelyudvarhely határában című régészeti kiállításról is tudósítottak.