Megjelent a KINCSES KÉPESKÖNYV - SZÉKELYUDVARHELY

Szeretnéd tudni hogyan nézett ki egy katonai mustra a középkori Udvarhely piacterén? Vagy hogy miért csúfolták ezelőtt száz évvel a városban tanuló diákok egymást fuszulykásoknak és lencséseknek? Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan nézhetett ki ezelőtt kétezer évvel a római katonai tábor fürdője, mit kereshetett egy fésűs kagyló az egykori domonkos kolostor közelében, vagy hogy miért szállította ingyen az omnibusz Orbán Balázs Szejkefürdőjére a városi polgárokat, ez a könyv Neked szól. Időutazásra hívunk, mely tizenegy fejezeten át az ókortól a napjainkig tart, és melynek során nyomon követheted a város fejlődését, megismerheted legfontosabb eseményeit és legérdekesebb lakóit.

A könyv írói a Haáz Rezső Múzeum munkatársai, akik aprólékos gonddal és szakértelemmel mesélik el a város fejlődésének különböző szakaszait. Székelyudvarhely történeteit Jánosi Andrea elbűvölő illusztrációi keltik életre.

A könyvet elsősorban általános iskolások számára írtuk, de haszonnal forgathatják testvéreik, szüleik, nagyszüleik, pedagógusok és mindenki, aki kíváncsi a város történetére.

Megvásárolható a Haáz Rezső Múzeum székhelyén (Bethlenfalvi út 2–6. szám)