Művészettörténeti (fél)óra

 A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum tisztelettel felhívja a Pedagógusok figyelmét, hogy a XX. századi erdélyi magyar festmények a székelykeresztúri Molnár István Múzeum gyűjteményéből című tárlat meglátogatása esetén alkalom nyílik kiegészítő múzeumpedagógiai tevékenységen való résztvételre.
     A szóban forgó képzőművészeti kiállítás első rendezvénye kíván lenni egy több évre tervezett kiállítás-sorozatnak. Ennek egyik célja tudatosítani a közönségben, hogy erdélyi irodalmunkhoz hasonlóan, a képzőművészetünknek is jelentős szerepe van abban, hogy mára az erdélyi magyar kultúra számos jellemző sajátosságot is felmutató, közösséget megtartani képes, európai mércével mérhető, maradandó értékeket hozott létre a múlt század folyamán. Tette ezt többnyire politikai ellenszélben és jelentős anyagi ellenszolgáltatás reménye nélkül, hivatástudatból és a közösség iránti elkötelezettségből.
     A megnyitó másnapjára, (január 21, péntek) de. 10 órától meghirdetett múzeumpedagógiai programot – rendhagyó művészettörténeti (fél)óra – Vécsi Nagy Zoltán a kiállítás rendezője, a Haáz Rezső Múzeum művészettörténésze tartja. Ezen alkalom lehetőséget nyújthat a fenti gondolat kibontásához, segíthet a diákifjúságnak, különösen a művészettel közelebbről ismerkedő művészeti iskolás tanulóknak a korábbi korszak művészetében való eligazodásban, annak különböző technikai és stílusváltozatai megismerésében.
 
     A rendhagyó művészettörténeti (fél)órán való résztvétel előzetes bejelentkezés esetén történik. Az időpont egyeztetése véget, kérjük hívja bizalommal a múzeum telefonszámát: 0266-218375. Január 21-én, 10–12 óra között négy diákcsoport fogadására van lehetőségünk. Ezen időpontokban a résztvétel díjmentes. Időtartam 30 perc
 
     A múzeumpedagógiai program előzetes bejelentkezés alapján, a diákjegy megváltását követően a kiállítás teljes időtartama alatt igényelhető.