MÚZEUM PLUSZ

Meggyőződésünk, hogy érdeklődésre tart számot, ha bizonyos tevékenységekre – akár a múzeumlátogatásra is – nem a megszokott időpontban kerülhet sor. Ennek nyomatékosításaként főként a Múzeumok Éjszakája című, széles körben elterjedt rendezvény említhető. 

Ugyanezen motivációval hívunk életre egy újszerű rendezvényt, egy olyan kulturális szolgáltatást, amely a megszokott téli estékből való „kilépés” lehetőségét kínálja a múzeumbarát székelyudvarhelyi közönségnek. Bevalljuk, nem teljesen egyedi ötletre épül, hiszen anyaországi múzeumok már beszámolhatnak hasonló események sikeres voltáról, ezért is próbálkozunk helyi szintű meghonosításával.

MÚZEUM PLUSZ nevet viselő rendhagyó eseményünk a téli nyitásrend viszonylatában vallóban szokatlan, mégis egy hiátust pótolhat, hiszen a kora esti órákra időzített kulturális eseményre is van igény Székelyudvarhelyen. Egy plusz szolgáltatás, egy plusz élmény, mindez a MÚZEUM PLUSZ keretében!


Tisztelettel meghívunk mindenkit 2014. december 9-én, kedden 18 órára a Haáz Rezső Múzeumba a képzőművészet témakörre épülő rendezvényünkre.


PROGRAM:

 • 18:00 – Szakmai tárlatvezetés a 
  Reprezentatív vándorkiállítás a szárhegyi alkotóközpont negyven éves képanyagából
  című képzőművészeti tárlaton. Tárlatvezetést tart: FERENC Zoltán művészeti vezető
 • 18:30 – A 2014-es évre vonatkozó
  MÚZEUMBARÁT oklevelek átadás
  Közreműködnek a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai: SIMON Henrietta, XII. oszt. (hegedű) és DOBRA Beáta, X. oszt. (oboa). Zongorán kísér: DEMETER Csaba (tanár)
 • 19:00 – Vetített képes előadás: 
  Egy születőben lévő intézmény: a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ
  Előadó: VÉCSI Nagy Zoltán az EMÜK vezetője
 • 19:30– Szakmai tárlatvezetés a 
  Reprezentatív vándorkiállítás a szárhegyi alkotóközpont negyven éves képanyagából
  című képzőművészeti tárlaton. Tárlatvezetést tart: FERENC Zoltán művészeti vezet


Az esemény egyben fórumot szolgáltat a székelyudvarhelyi képzőművészek, művészettörténészek és az alkotás folyamatát pártoló vállalkozók, magánszemélyek közötti építő jellegű párbeszédére.

A rendezvény ingyenes!