Trenul secuiesc

Momente din trecutul de 125 de ani al liniei de cale ferată Vânători–Odorheiu Secuiesc și al gării din Odorhei
( Odorheiu Secuiesc, Gara CFR )
15 martie 2013

Una dintre cele mai importante descoperiri ai tehnologiei secolului al XIX-lea este locomotiva cu aburi. Includerea comitatului Odorhei și al orașului Odorheiu Secuiesc în rețeaua de cale ferată al Bazinului Carpatic a fost discutată pentru prima dată de planul contelui István Széchenyi din 1848. Cu mai multe decenii mai târziu, în anul 1885 deputații din Odorhei, Gábor Daniel cel tânăr și Gábor Ugron au plănuit construirea unei linii de cale ferată pe ruta Vânători – Odorheiu Secuiesc – Izvoru Mureșului – Sândominic – Miercurea-Ciuc – pasul Ghimeș. Însă ministrul transporturilor de atunci, Gábor Baross a autorizat la data de 15 decembrie 1886 doar construirea tronsonului Vânători – Odorheiu Secuiesc. Astfel a luat ființă la 23 ianuarie 1887 Societatea pe Acțiuni de Interes Local Vânători – Odorheiu Secuiesc.

Predarea festivă a liniei a avut loc la data de 15 martie 1888. Din punct de vedere al circulației, linia a ajuns sub coordonarea secțiunii sighișorene a Căilor Ferate Maghiare (MÁV). În 1932 statul român a expropriat linia pentru suma de 411 000 franci elvețieni. În 1940 s-a trasat noua graniță româno–maghiară, astfel că între 1940 și 1944 s-a circulat doar pe secțiunea dintre Odorheiu Secuiesc și Cristuru Secuiesc.

Despre dezvoltarea și continuarea liniei ferate înspre Gheorgheni sau Miercurea Ciuc au fost efectuate nenumărate planuri încă din 1888, însă datorită războaielor, schimbărilor politice și a lipsei de fonduri, nu s-au realizat niciodată.