TRÓPUSI LEPKEHÁZ

 

TRÓPUSI LEPKEHÁZ
2011. május 2. – június 19.


Napjainkban az Újvilágtól kezdve Európán át egészen az ázsiai országokig mindenhol találkozhatunk ezreket vonzó pazar lepkeházakkal. Akinek már adódott lehetősége ilyenbe járni az biztos, hogy maradandó élménnyel gazdagodott, legyen szó gyerekről vagy felnőttről. Ez így történt a Vulticulus Földrajzi Társaság esetében is, és a szerzett élményekből merítkezve tervezte el egy hasonló időszakos trópusi lepkeház létrehozását, amely a majd egy évnyi tapasztalat- és információszerzési folyamat, illetve egyeztetések után jutott el a megvalósítás lépcsőfokához
A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum termébe felállított, trópusi mikroklímájú terembe lepkefarmokról, bábok formájában érkeznek a lepkék, melyek egy különlegesen kiképzett keltetőben látják meg a napvilágot A megfelelő klíma mellett trópusi virágos, ún. gazdanövények és déligyümölcsök gondoskodnak a lepkék megfelelő életkörülményeiről.
   A számos gyönyörű afrikai, közép- és dél-amerikai, valamint ázsiai trópusi lepkefajt bemutató kiállítás remek alkalmat kínál arra, hogy felhívjuk a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő lepkék csodálatos világára, illetve megerősítsük a gyerekekben még meglévő, a felnőttekben már kevésbé fellelhető megismerési, felfedezési vágyat.
Minden kedves kíváncsi érdeklődőt szeretettel várunk!

LEPKÉK

Partnerek:

  Támogatók:

 

 

 

 

 

Médiapartnerek:

 

 

 

 LÁTÓGATÓI INFORMÁCIÓK

Nyitva minden nap
9.00 – 19.00 óra között

Belépőjegy
Gyerekeknek 5 lej
Felnőtteknek 6 lej

A belépőjegy csupán a TRÓPUSI LEPKEHÁZ meglátogatására érvényes!
(Május 13-tól pedig az Ásványok – Kőzetek – Kövületek című
természetrajzi kiállítás is látogatható megváltott belépővel)

A kiállítással kapcsolatos múzeumpedagógiai foglalkozáson való résztvételi szándékukat kérjük, jelezzék előzetesen.
Tel. 0266-218375
E-mail: muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro