keresés
 
fooldal kialitasok esemenyek allando keptar borvizmuzeum tudomanyos konytar muzeumpedagogia
Magunkról
Információk
Kapcsolat
Sajtószoba
 

Kezdőlap

ISMERJE MEG A SZÉKELYTÁMADT VÁR 
TÖRTÉNETÉT

A Székelytámadt vár olyan épített öröksége a városközpontnak, amely nem csak a helyi lakosok, de a székely történelem viszonylatában is kimagasló jelentőséggel bír. Az egykoron itt álló udvarházból, a domokos rendi kolostorból, majd négysaroktornyos erődítményből csak Csonkavár maradt ránk. Felbecsülhetetlen a jelenkor generációjának felelősége: dolgozzon a Székelytámadt vár romjainak restaurálásán!
Az épített örökség megbecsülésében akkor reménykedhetünk igazán, ha a közösség minél több tagjában sikerül tudatosítanunk a birtokolt értékek történelmi jelentőségét. Ezt szolgálja a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány támogatásával készített ismeretterjesztő kisfilm is.

A Székelytámadt vár a mi várunk! Mindenkié, aki a székelység történelmi lenyomataként tekint rá. Minden segítő kézre és szóra szükség van, akár azáltal is, hogy elmondja véleményét. Kérjük, töltse ki a KÉRDŐÍVET

A PÉNZ BESZÉL...

A magyar pénzverés története

A Haáz Rezső Múzeum éremgyűjteményét NAGYKEDEI FEKETE SÁMUEL (1804 – 1870) numizmatikus alapozta meg 1868-ban, amikor ugyanis egy igen értékes gyűjteményt adományozott a helyi református kollégiumnak.

Részletek »»

VARIÁCIÓK HAT LÁBRA

Hat lába van és kitinpáncélja, mi az? Aki erre az egyszerű találós kérdésre nem tudja a választ, annak mindenképpen érdemes ellátogatnia a Haáz Rezső Múzeumba február 14 és május 5 között.  

Részletek »»
    onkormanyzat logo A múzeum fenntartója Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesterei Hivatala | Információk | Kapcsolat | Munkaközösség